Att bli sedd

För inte så längesen var man småbarnsmamma med nappflaskan och blöjorna i högsta hugg.

Men så plötsligt(!) upptäcker man att köksgolvet inte längre är fullt av traktorer och "rundbalar", istället är hallen invaderad av fotbollsskor och innebandyklubbor.. Man inser också att man sitter bakom ratten en hel del, och skjutsar till ännu en träning. Tycker du att det låter jobbigt? Ja, det är det försås ibland, men för det mesta tycker jag faktiskt att det är kul!

Extra glad blir man när man skjutsar sonen till sin allra första fotbollsträning. Nervös var han, kände ingen.. Dessutom hade de andra tränat ihop ett bra tag redan. Men han blev så fantastiskt bra bemött. Tränaren började träningen med att alla fick sätta sig i en ring, hälsa på sonen och säga vad de hette. Tränarna presenterade sig och uppmuntrade alla att ta hand om "den nye killen", vilket de verfkligen gjorde. Det var många hejarop, uppmuntrande ord och många "give-me-fives". En trött men mycket nöjd och lycklig son (och även mamma) åkte sedan hem.

Vad viktigt det här är! Att vi ser varann och tar hand om varann! Det är så gott att se att det i idrottssammanang kan vara en så fin och positiv stämning. Det bäddar för många segrar tror jag!
Dessutom har vi många barn och ungdomar idag som växer upp under trasiga förhållanden och hemmiljöer.. Här kan vi som föräldrar och inte minst ledare och tränare utgöra en stor skillnad i dessa barns liv. Att bli sedd och bekräftad kan vara livsavgörande.

Tror att Mellby If innebär en fantastisk möjlighet att bli sedd, uppmuntrad och bekräftad!
/Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-