För inte så längesen var man småbarnsmamma med nappflaskan och blöjorna i högsta hugg.

Men så plötsligt(!) upptäcker man att köksgolvet inte längre är fullt av traktorer och "rundbalar", istället är hallen invaderad av fotbollsskor och innebandyklubbor.. Man inser också att man sitter bakom ratten en hel del, och skjutsar till ännu en träning. Tycker du att det låter jobbigt? Ja, det är det försås ibland, men för det mesta tycker jag faktiskt att det är kul!

Extra glad blir man när man skjutsar sonen till sin allra första fotbollsträning. Nervös var han, kände ingen.. Dessutom hade de andra tränat ihop ett bra tag redan. Men han blev så fantastiskt bra bemött. Tränaren började träningen med att alla fick sätta sig i en ring, hälsa på sonen och säga vad de hette. Tränarna presenterade sig och uppmuntrade alla att ta hand om "den nye killen", vilket de verfkligen gjorde. Det var många hejarop, uppmuntrande ord och många "give-me-fives". En trött men mycket nöjd och lycklig son (och även mamma) åkte sedan hem.

Vad viktigt det här är! Att vi ser varann och tar hand om varann! Det är så gott att se att det i idrottssammanang kan vara en så fin och positiv stämning. Det bäddar för många segrar tror jag!
Dessutom har vi många barn och ungdomar idag som växer upp under trasiga förhållanden och hemmiljöer.. Här kan vi som föräldrar och inte minst ledare och tränare utgöra en stor skillnad i dessa barns liv. Att bli sedd och bekräftad kan vara livsavgörande.

Tror att Mellby If innebär en fantastisk möjlighet att bli sedd, uppmuntrad och bekräftad!
/Sofie

Läs hela inlägget »

En av veckans höjdpunkter för mig är när det är träningsdags på Värnevallen. Vi tränar typ friskis på söndagskvällen och på onsdagar kör vi cirkelträning med betoning på styrka. Våra ledare är otroligt duktiga och inspirerande!
Det är en höjdpunkt av flera orsaker. Dels så får man ju bättre kondition och bli starkare. Jag har också upptäckt att om man har mycket att grubbla på och kanske har haft en tuff vecka, så är träning ett alldeles utmärkt sätt att rensa lite i tankarna och oron jagas faktiskt bort. Man mår helt enkelt bättre på många sätt och känner sig piggare och starkare. Det äv väl inte alltid man är taggad innan man ska till träningen, men känslan och mackan efteråt är oslagbar!  
Men det bästa tror jag ändå är GEMENSKAPEN! Vi är ett gott gäng som möts varje vecka, och vi har kul ihop, och man hinner kolla läget lite och prata både före och efter om det som hör livet till. Är såå tacksam för att detta finns på nära håll och det betyder jättemycket för mig!
Har du inte testat? Kom och va med!  /Sofie Hugosson

Läs hela inlägget »

Nu kör vi! Terminen är igång sedan länge - Mi fiesta, innebandy, pingis, gympa, bastu...och så gymet förstås. Arbetet pågår med att göra det så fräscht och funktionellt som det bara går. Har du tankar/idéer/bidrag så hör av dig till någon av oss i styrelsen. 

 

För egen del tycker jag oktober/november är idealiska månader för att komma igång med träningen och köra hårt - på med löpardojorna, en tidig morgon på gymet eller go gemenskap med lite småmålsinnebandy. Träning ska vara kul - och jobbigt:) Det gäller ju att förbreda sig för julgodiset! 

Gillar du hemsidan? Hoppas det! Kom gänra med konstruktiva tankar och idéer på hur den kan bli ännu bättre. Skulle du vilja blogga för Mellby IFs räkning om träning/kosttips/frilusliv eller dylikt så hör av dig till jonas@ebilen.se.

Nu kör vi!/ Jonas - Värnes svettigaste pastor
 

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från esbjorn2, Jimmy Larsson, perkovich